Δραστηριοτητες

Λίγο έξω από το Μουζάκι στο δρόμο προς την Πορτή υπάρχουν οργανωμένα αναρριχητικά πεδία με 10 αθλητικές διαδρομές. Τα πετρώματα είναι πολύ καλής ποιότητας  και προσελκύουν κάθε χρόνο αρκετό κόσμο στη περιοχή καθώς γίνονται οργανωμένες δραστηριότητες.

 

Οι επισκέπτες μέσα απο τις διαδρομές μπορούν να απολαύσουν τη φύση και τις ομορφιές της.

Η ιππασία γύρω από τη λίμνη Πλαστήρα είναι μία ακόμη ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους. Χάρη στις οργανωμένες φάρμες που βρίσκονται σε ένα καταπράσινο μέρος ανάμεσα στα χωριά Μορφοβούνι και Καλύβια Πεζούλας πραγματοποιείται κατά κόρον από τους επισκέπτες. Η εξερεύνηση της λίμνης γίνεται μοναδική εμπειρία για κάθε επισκέπτη όταν συνδυάζεται με άλογα που καλπάζουν στις όχθες της. Άλλωστε πόσο συχνά έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε βόλτα με το άλογο δίπλα στη λίμνη

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα δραστηριότητα είναι και η σκοποβολή. Στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Πλαστήρα υπάρχουν αρκετοί οργανωμένοι χώροι για σκοποβολή. Χαρακτηριστικά λειτουργεί σκοπευτικό κέντρο στο χωριό Ρούσσο, 7χλμ. απο τη Καρδίτσα, στη Σέκλιζα αλλά και στο αγραφιώτικο χωριό, Νεράιδα.

Η λίμνη Πλαστήρα προσφέρεται επίσης για όμορφες διαδρομές στα νησάκια και φιόρδ της, καθώς και παιχνίδι ανάμεσα στα δέντρα της όχθης που είναι βυθισμένα στο νερό.  Μέσα από τη λίμνη η θέα από τα θεσσαλικά Άγραφα είναι μαγευτική. Μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία αλλά και να βιώσουν το μεγαλείο του εκπληκτικού φυσικού τοπίου.

Trekking hellas  Ταυρωπός  
Πλαζ Πεζούλας
2441024654, 
 
Καλύβια Πεζούλας - Νεοχώρι
 2441092552, 
 

Το ποδήλατο βουνού αποτελεί τη νέα πρόσκληση για τον επισκέπτη της λίμνης. Το άρτια οργανωμένο Tavropos Mountain Bike Center στα Καλύβια στην περιοχή της λίμνης, προσφέρει στους ενδιαφερόμενους όλα τα απαραίτητα για να μπορέσουν να απολαύσουν τις ατελείωτες διαδρομές, με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, στους δρόμους πλάι στη λίμνη, στο δάσος ή στο βουνό. Το μήκος των διαδρομών είναι περίπου 35χλμ.

 

Καθένας που γνωρίζει ποδήλατο και είναι σε καλή φυσική κατάσταση μπορεί να συμμετέχει (από 10-65 χρόνων). Άνετα ρούχα, ένα μικρό σακίδιο και ένα παγούρι, ένα αντιανεμικό μπουφανάκι, γάντια και καπελάκι, είναι τα μόνα που χρειαζόμαστε. Μετά από μια μικρή ενημέρωση για το δρομολόγιο ξεκινάμε. Στο δρόμο κάνουμε στάσεις για να απολαύσουμε το τοπίο, να πάρουμε φωτογραφίες και να κάνουμε πικνικ.

Οι όχθες της λίμνης φιλοξενούν δύο οργανωμένες πλάζ όπου μπορείτε να κολυμπήσετε, στο Λαμπερό και την Πεζούλα. Επίσης διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Αύγουστο μήνα από τον μορφωτικό και εκπολιτιστικό σύλλογο Λαμπερού Καρδίτσας "ΤΟ ΛΑΜΠΕΡΟ" ο Διάπλους της λίμνης. Οι κολυμβητές που παίρνουν μέρος διανύουν την απόσταση Πλάζ Πεζούλας - Πλάζ Λαμπερού, απόσταση 5χλμ. Εντυπωσιακός κολυμβητικός μαραθώνιος με φόντο τις ομορφιές της Ελλάδας.
 

Θεωρείτε ένας από τους πιο όμορφους αγώνες στην Ελλάδα, που εξηγεί και την τεράστια συμμετοχή αθλητών και πραγματοποιείται το 1ο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου

Με βάση τις περιβαλλοντικές ανάγκες της λίμνης, οι κανονισμοί που έχουν δημιουργηθεί επιτρέπουν μόνο το ψάρεμα με καλάμι. Το Υπουργείο Γεωργίας έχει εκδώσει συγκεκριμένους κανόνες αλλά γύρω από τη λίμνη μπορείτε να πληροφορηθείτε έγκαιρα και σωστά. Ο σύλλογος ψαράδων θα σας δείξει τα κατατόπια. Πολλά από τα ποτάμια της περιοχής είναι εξαιρετικά πλούσια σε ψάρια κι έτσι δεν θα γυρίσετε με άδεια χέρια.

 

Αξιόλογο μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως διοργανώνεται κάθε χρόνο διαγωνισμός ψαρέματος το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου με ευθύνη του Δήμου στην περιοχή του Μορφοβουνίου. Παίρνουν μέρος δεκάδες ερασιτέχνες ψαράδες από όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου και το Νομό Καρδίτσας.

Οι πλαγιές των βουνών προσφέρονται για σύντομες ή μεγάλης διάρκειας πορείες, για άλλοτε ευκολότερες και άλλοτε δυσκολότερες διαδρομές τις οποίες οι φυσιολάτρες ορειβάτες μπορούν να πραγματοποιήσουν ομαδικά ή ατομικά. Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών υπάρχουν καταφύγια στην περιοχή της λίμνης. Το ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων στη θέση Καραμανώλη και το καταφύγιο στη θέση Ελατάκος στο δάσος Μπελοκομίτη, αποτελούν τα ορμητήρια των ορειβατών για τις περιπετειώδεις διαδρομές τους στο Μπορλερό (2016μ.), το Βουτσικάκι (2154μ.) και τις άλλες βουνοκορφές των Αγράφων.

Δεκάδες διαδρομές και πορείες ξεκινούν με πρωτοβουλίες ορειβατικών συλλόγων και φυσιολατρών και από διάφορα άλλα σημεία.

Δείτε την λίμνη Πλαστήρα με άλλο μάτι! Μπορείτε να απολαύσετε μια πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από την λίμνη και να θαυμάσετε πανοραμικά την φυσική ομορφιά των Αγράφων και των γύρω περιοχών. Οι πτήσεις γίνονται απο τον έμπειρο και πιστοποιημένο εκπαιδευτή Δημήτρη Χόνδρο τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που χρειάζονται.  

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τοποθεσία & Διεύθυνση

Καλύβια Φυλακτής

Λίμνη Πλαστήρα

Καρδίτσα, 43100

Ελλάδα

Διαθέσιμοι

Για οποαδήποτε διευκρίνηση
Μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας.

Επικοινωνία

info@tasprolithia.gr
+30 6974837176

+30 24410 92350

Ακολουθήστε μας